katharisma-party

1 Ξεκινήστε με ένα καθαρό σπίτι, πριν από το πάρτυ . Εκτός του ότι σίγουρα θέλετε να είναι το σπίτι σας πεντακάθαρο, για να υποδεχτείτε τους φίλους σας, είναι και πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε αφού φύγουν οι καλεσμένοι, αν ξεκινήσετε με ένα καθαρό σπίτι , τακτοποιημένη κουζίνα και άδειο πλυντήριο πιάτων.

2 Μίας χρήσης πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα θα κάνουν το καθάρισμα πιο εύκολο. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να είναι και ανακυκλώσιμα! Και ακριβώς επειδή είναι μιας χρήσης , δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και ωραία . Υπάρχουν πολλά όμορφα σχέδια διαθέσιμα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ακόμα και το διαφανές πλαστικό, είναι αρκετά κομψό!

3 Χρησιμοποιήστε τραπεζομάντηλα . Αν επιλέξετε λινά, βεβαιωθείτε ότι πλένονται στο πλυντήριο.

4 Τοποθετήστε πολλά σουβέρ πάνω στα τραπεζάκια, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλεσμένους σας να τοποθετήσουν πάνω το ποτό τους. Έτσι αποφεύγετε λεκέδες και σημάδια πάνω στο τραπέζι σας! Μπορείτε να βρείτε σουβέρ μιάς χρήσης στα σούπερ μάρκετ.

5 Τοποθετήστε αρκετά δοχεία απορριμμάτων σε όλο το σπίτι, σε σημεία όπου μπορούν εύκολα να δουν. Αυτό θα βελτιώσει το χρόνο καθαρισμού σας , αφού αποτελεί για τους επισκέπτες ένα γρήγορο μέρος για να πετάξουν χαρτοπετσέτες και άλλα σκουπίδια.

6 Προλάβετε τους λεκέδες, πριν ποτίσουν. Αν πέσει κάτι στο πάτωμα, ή αν λερωθεί κάποια επιφάνεια, καθαρίστε τη αμέσως, για να μην παιδευτείτε αργότερα. Ανακατέψτε άσπρο ξύδι , σαπούνι πιάτων και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ώστε να είναι είστε έτοιμοι στην περίπτωση που το χρειαστείτε.

7 Δεδομένου ότι το πάρτυ κάποια στιγμή θα αρχίσει να ηρεμεί, αρχίστε μερικές απλές δουλίτσες. Αυτό δεν δίνει μόνο μια διακριτική ένδειξη στους εναπομείναντες καλεσμένους ότι το πάρτυ πλησιάζει στο τέλος του, αλλά θα σας βοηθήσει να ξεμπερδέψετε και μια ώρα αρχίτερα! Αφήστε που μπορεί να έχετε και προσφορές για βοήθεια.

8 Περάστε γρήγορα το σπίτι με μια σακούλα σκουπιδιών για να πάρετε οτιδήποτε σκουπίδια ή είδη μιας χρήσης . Για να κάνετε το διαχωρισμό εύκολο, χρησιμοποιείστε σακούλες διαφορετικών χρωμάτων, ώστε αλλού να ρίχνετε να ανακυκλώσιμα σκουπίδια και αλλού τα υπόλοιπα. Χρησιμοποιήστε ένα δίσκο ή ένα πλαστικό δοχείο για να συλλέξετε όλα τα σκεύη-πιάτα-ποτήρια που θα μπουν στο πλυντήριο πιάτων ή θα πλυθούν στο χέρι .

9 Αν δε θέλετε να κρατήσετε τα περισσεύματα από το φαΐ, μπορείτε να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας (εφόσον σας είναι οικείοι). Βεβαιωθείτε ότι έχετε μπολάκια μιας χρήσης, αλουμινόχαρτο και μεγάλες σακούλες.

10 Αφού ολοκληρωθεί το πάρτυ, ήρθε η ώρα για το σοβαρό καθάρισμα. Ξεκινήστε με τυχόν λεκέδες που μπορεί να έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια του πάρτυ. Ασχοληθείτε λοιπόν με αυτούς πριν ποτίσουν. Ψάξτε για λεκέδες ακόμα και στα έπιπλα και καθαρίστε τα αμέσως.

Για λεκέδες σε ταπετσαρίες επίπλων και χαλιά, διπλώστε μια χαρτοπετσέτα και πιέστε τη στο λεκέ για να απορροφήσει την περίσσεια υγρού. Επαναλάβετε το έως ότου δε θα υπάρχει τίποτα να απορροφήσει. Ολοκληρώστε τον καθαρισμό με το αγαπημένο σας καθαριστικό λεκέδων που φτιάξαμε στο Νο. 6

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από ξύλινες επιφάνειες, τρίψτε με ένα απαλό καθαριστικό. Στη συνέχεια, γυαλίστε με ένα μαλακό πανί .

11 Κάντε την κουζίνα το κομβικό σημείο καθαρισμού. Φέρτε τα πάντα στην κουζίνα, και ασχοληθείτε στη συνέχεια με όλα αυτά. Πετάξτε τα σκουπίδια και ταξινομώντας τα σε ανακυκλώσιμα και μη. Βάλτε όλα τα άπλυτα πιάτα ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων.

12 Χρησιμοποιήστε ένα ξεσκονόπανο για να καθαρίσετε τις επιφάνειες ξύλου και σκουπίστεόλες τις άλλες επιφάνειες με ένα καθαριστικό γενικής χρήσης και χαρτοπετσέτες .

13 Κάντε με ένα σφουγγάρι όλες τις επιφάνειες στην κουζίνα, αδειάστε και ξεπλύνετε τυχόν ψυγεία ή κάδους που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και το πλυντήριο πιάτων .

14 Κάντε ένα γρήγορο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε όλα τα ψίχουλα. Την επόμενη μέρα , μπορείτε να σκουπίσετε πιο διεξοδικά .

 

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε μετά το πάρτυ να ανασάνετε με ανακούφιση και να περάσετε μια σχετικά ξεκούραστη νύχτα. Το πρωί δε θα έχετε να αντιμετωπίσετε ένα βρώμικο σπίτι. Αντ' αυτού, θα ξυπνήσετε σε ένα καθαρό σπίτι και μόνο μερικές εργασίες θα απομένουν για να γίνει το σπίτι σας όπως ήταν πριν το πάρτυ.

Θα χαρούμε να δούμε και τις δικές σας συμβουλές, στα σχόλια από κάτω, ώστε να εμπλουτίσουμε τη λίστα μας!

 

Δείτε ακόμα...