1

Σήμερα θα σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα πανέμορφα κεριά. Το χρώμα τους θα το πετύχουμε από παλιές κηρομπογιές. Ποιο σπίτι με παιδιά άλλωστε δεν είναι γεμάτο από πεταμένες κηρομπογιές τις οποίες βαρέθηκαν τα μικρά και τις παράτησαν;;;

Θα χρειαστείτε:

bullet Χάρτινα ποτηράκια (μιας χρήσης), για να λιώσουμε το κερί στο φούρνο μικροκυμάτων
bullet Γυάλινο ποτηράκι ή θήκη για κερί (εδώ)
bullet Κερί (εδώ)
bullet Κηρομπογιές
bullet Φυτίλι (εδώ)
bullet Σταντ πιάτων (εδώ), ώστε να δώσουμε κλίση στο ποτήρι.

3

Και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε!

Πρώτα λιώνουμε μία μικρή ποσότητα κεριού μέσα σε ένα χάρτινο κυπελάκι, στον φούρνο μικροκυμάτων, για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια τοποθετούμε το φυτίλι στο γυάλινο ποτήρι, μέσα στο οποίο θα φτιάξουμε το κερί μας, και ρίχνουμε και το λιωμένο κερί. Το αφήνουμε να κρυώσει, ώστε το φυτίλι να μείνει σταθερό.

4

Βγάζετε το χαρτί από τις κηρομπογιές, χαράσοντας κατά μήκος με ένα μαχαίρι ή χαρτοκόφτη

5

Γεμίστε και πάλι τα χάρτινα ποτήρια με κερί. Αυτή τη φορά, πάνω-πάνω θα βάλετε και τις κηρομπογιές, αφού τις κόψετε σε κομμάτια. Προσοχή: Βάζουμε ένα χρώμα κηρομπογιάς τη φορά.

Όταν λιώσει το κερί με τη κηρομπογιά και γίνουν ένα χρώμα, Ρίχνουμε την πρώτη στρώση μέσα στο γυάλινο ποτήρι, φροντίζοντας να το τοποθετήσουμε στο σταντ πιάτων ή γενικά κάπου με κλίση, ώστε να βγει το επιθυμητό μας σχέδιο. Αφήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά να κρυώσει.

6

Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλο χρώμα κηρομπογιάς. Το ρίχνουμε και πάλι στο γυάλινο ποτηράκι, ωστόσο αυτή τη φορά του δίνουμε αντίθετη κλίση. Το αφήνουμε και πάλι να στεγνώσει.

7

Για την τελευταία "στρώση" κεριού, απλά το αφήνουμε σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, ώστε να καλυφτεί το ποτηράκι μέχρι πάνω.

8

Αφού τελειώσουμε το γέμισμα, αφήνουμε περίπου 1 ώρα να στεγνώσει ολόκληρο το κερί, πριν το ανάψουμε. Το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, είναι άκρως εντυπωσιακό!

9

10

11

12

13

proteinoume-akoma

Δείτε την τεράστια συλλογή από έτοιμα πολύχρωμα κεριά στο ebay, εδώ

 

πηγή: brit.co

 

Δείτε ακόμα...